utbildningsinformatioN

Eurytmilärarutbildningen, Järna

berättigar till studiemedel från CSN, centrala studiemedelsnämnden.

Utbildningsplan:

Utbildningen är på deltid med 11 undervisningshelger och en sommarvecka/ år.

Undervisningshelgerna är fredag kl 16.00 - lördag kl 16.00 samt en långhelg. Uppgifter och övningar mellan träffarna ingår.

År 1 och 2 - Eurytmins grunder

är öppna för dig som är intresserad av personlig utveckling genom rörelse.

År 3 och 4 – Eurytmiinstruktör

är fördjupningsår som bygger på år 1 och 2. Dessa 4 år fungerar även som kompetensutveckling för bl.a. lärare som vill fördjupa sin förståelse för rörelsens betydelse i undervisningen.

Utöver undervisningshelgerna tillkommer här självstudier, eget övande och pedagogisk praktik. Vid genomförda uppgifter och praktik erhålls eurytmiinstruktörsdiplom.

År 5 och 6- Eurytmilärare

inkluderar konstnärliga projekt och pedagogisk praktik. Dessa år kan kulminera i en föreställning på en internationell sammankomst av utbildningar vid Goetheanum, Schweiz. Vid godkänt genomförande erhålls en internationellt giltig eurytmilärarexamen.

Studieavgift: Deltid för 24000.-, Heltid 44000.-

Justering av Studieavgifter sker regelbundet

om oss 

Lärare:

Maria Birnbaum
Eurytmidiplom -78. Sceneurytmist med Goetheanum, Schweiz som bas 78- 86. Har kontinuerligt utbildat eurytmister sedan -88 i Järna. Arbetat i ensemble och med egna verk. Verksam som läkeeurytmist i waldorfskolor.

"rörelsens betydelse för barn- och ungdomars sinnesutveckling, hälsa och lärande är det jag brinner för. under 30 år har jag undervisat på eurytmiutbildningen- och idag visar mer och mer forskning på möjligheten till livslångt lärande just genom rörelse".


Hans Fors
Eurytmidiplom -77. Lärare på Eurytmilinjen, Järna 79-99. Frilansande sceneurymist i Europa. Lärare på Academy of Living Movement, eurytmiutbildningen 4D,Hamburg och Alanus Hochschule, Bonn. Författare till ”Eurytmin i danshistorisk kontext”. Coach och koreograf.

"Konstarten Eurytmi erbjuder varje rörelseintresserad människa en fördjupning av vad rörelse kan vara. Det konstnärliga sökandet efter kvalitet leder in i fält där man kan nyupptäcka sig själv på ett överraskande sätt".Markus Keller
Eurytmidiplom -85. Eurytmilärare i Waldorfskolor och konstskolan Arteum i Schweiz.Läkeeurytmidiplom Dornach 86 Är läkeeurytmist på Vidarkliniken i Järna sedan 87. Sedan 94 även på Mikaelgården. Har undervisat på läkeeurytmiutbildningar i Schweiz och Sverige. Medverkat i ett flertal eurytmiproduktioner. Arbetar sedan 2004 med Eurytmiutbildningen, Järna.

"Med min trettioåriga erfarenhet av eurytmi som terapi, på Vidarkliniken, vill jag förmedla rörelsens läkande krafter, språkets rörelse som öppnar porten till dig och din kreativitet".

Marianne Kleiser Fors
Eurytmi diplom -82. Mer än 20 års erfarenhet som eurytmipedagog för barn och vuxna. Konstnärligt verksam i Järna Eurytmiensemble mellan 1983 – 1998. Bildade 1996 Igemon Performance tillsammans med Hans Fors.1999- 2009 frilansande sceneurytmist i Europa. Lärare på Academy of Living Movement i Wien. Eurytmilärare Örjansskolan, frilansande Feldenkraispedagog och rörelsecoach.

"Rörelseglädje, fantasi och gestaltningsförmåga är centrala begrepp i mitt arbete. Som eurytmist och feldenkraispedagog vill jag inspirera till att utforska förbindelsen mellan inre och yttre rörelse i ett konstnärligt skapande.”

sTudentröster:

"Eurytmiutbildningen stärker mig så att jag blir trygg i min personlighet genom att med kroppen få uppleva det som finns i mig och runt om mig."

- Anna Hjelte
 

“För mig som danspedagog berikar eurytmins starka inre formspråk rörelsen och sätter den i ett sammanhang.”

- Anna Ljungqvist

 

“Eurytmin är för mig som sjukgymnast ett fantastiskt komplement som öppnar nya dörrar. Kroppens rörelser blir verktyget för att nå hela människan."
- Helena Gauffin

”I eurytmin tränar jag närvaro i mig själv, i samspel med andra och i tid och rum. På mig verkar eurytmi på ett välgörande så at inåt och jag har stor nytta av den i min vardag och mitt arbete med sång. När jag gör eurytmi sjunger jag med hela kroppen”.

- Malin Wester Fröst


”Eurytmi är en verklig väg till innerlig mänsklighet i en tid när teknologi vill genomtränga allt och ta i besittning vår varseblivning”.

- Louise Ramsby, Verksam som psykoanalytiker och medvetandeforskare

IMG_5246.JPG

Välkommen till öppna Dagar och Antagningsworkshop eurytmiutbildningen Sverige för läsåret 19/20

Utbildningsstart augusti läsåret 19-20

Öppna Dagar Tid:  Tider och datum kommer snart.

Antagningsworkshop vid föranmällan.

Plats: Eurytmisalen i Robygge, Kulturcentrum, Ytterjärna.Ta med: bekväma/ löst sittande kläder.

Du kommer att möta de 4 huvudlärarna på utbildningen.

Lärare

Maria Birnbaum:

"Rörelsens betydelse för barn- och ungdomars sinnesutveckling, hälsa och lärande är det jag brinner för. Under trettio år har jag undervisat på eurymiutbildningen- och idag visar mer och mer forskning på möjligheten till livslångt lärande- just genom rörelse!

Hans Fors:

Konstarten Eurytmi erbjuder varje rörelseintresserad människa en fördjupning av vad rörelse kan vara. Det konstnärliga sökandet efter kvalitet leder in i fält där man kan nyupptäcka sig själv på ett överraskande sätt. 

Markus Keller:

"Med min trettioåriga erfarenhet av eurytmi som terapi, på Vidarkliniken, vill jag förmedla rörelsens läkande krafter, språkets rörelse som öppnar porten till dig och din kreativitet".

Marianne Kleiser:  

"Rörelseglädje, fantasi och gestaltningsförmåga är centrala begrepp i mitt arbete. Som eurytmist och feldenkraispedagog vill jag inspirera till att utforska förbindelsen mellan inre och yttre rörelse i ett konstnärligt skapande.”

Anmäl dig till R Steinerhögskolan: maria.birnbaum@outlook.com

läsår 2019 - 2020

datum läsår 2019/2020 ÅR 2

Fredag 30. Aug. - lördag 31. Aug.
Fredag 20. Sept. - Lö. 21. Sept.
Fredag 18. Okt. - Lö. 19. Okt.
Fredag 15. nov. - Lö. 16. nov.
Fredag 13. dec. - Lö. 14. Dec.
Fredag 24. Jan. - Lö. 25. Jan.
Fredag 14. feb. - Lö. 15. feb.
Fredag 20. mars-LÖ 21. mars.
Fredag 24. April-LÖ 25. April.

Kristi himmelfärd Långhelg 2020
Torsdag 21. Maj - LÖ 23. MaJ.

Sommarvecka/Terminsavslutning 2020

Söndag 14. Juni- Torsdag 18. Juni.

datum läsår 2019/2020 ÅR 6

Fredag 30.Aug. - söndag 1. Sept.
Fredag 20. Sept. - söndag 22. Sept.
Fredag 18. OKT. - söndag 20. Okt.
Fredag 15. nov. - söndag 17.  nov.
Fredag 13. Dec. - söndag 15.  Dec.
Fredag 24. Jan. - Söndag 26.Jan.
Fredag 14. feb. - Söndag 16.feb.
Fredag 20. Mars - Söndag 22. mars.
Fredag 24. April - Söndag 26. April.

Kristi himmelfärd Långhelg 2020
Torsdag 21. Maj-LÖ 24. MaJ.

Sommarvecka/Terminsavslutning 2020

Söndag 14. Juni- Torsdag 18. Juni.

IMG_5244.JPG

Hitta hit

Med kollektivtrafik Från Stockholm: Pendeltåg mot Södertälje C, byt pendel i Södertälje Hamn till tåg mot Gnesta, stig av i Järna. Tag buss 784 söderut mot Hölö/Norrvrå och stig av vid hållplats Stensta. Det tar ca 10 minuter att promenera upp till Järna Kulturcenter. Många turer går ända fram - hållplats Steinerseminariet.

Från Södertälje Syd: Pendeltåg mot Gnesta, i övrigt som ovan.

 OBS! Vissa tider är förbindelserna sämre (kvällar och helger). Ring SLs trafikupplysning, tel: 08-600 10 00 för information. (Öppettider mån-fre 07–21 och helger 08-21).

SLs hemsida har en bra sökfunktion: www.sl.se  (sök på hållplats Stensta)

Med bil se kartan eller slå in adressen i din gps: Kulturcentrum Järna, 153 91 Järna

 
 

Kontakta oss

Fyll i formuläret eller Kontakta Maria Birnbaum direkt på:

Mobil: 0707435970
Telefon: 0158-10805
Epost: maria.birnbaum@outlook.com

Namn
Namn